De laatste loodjes

Het was een spannende reis om dit iconische schilderij te reconstrueren met behulp van alleen LEGO-stenen. Ik realiseer me heel goed dat een reconstructie niet alleen gaat over het creëren van een fysieke replica, maar veel meer over het vastleggen van de emotie en de geest van het originele kunstwerk. Zoals veel deelnemers, heb ik veel tijd besteed aan het onderzoeken van elk detail van het schilderij en geprobeerd om de nuances en subtiliteiten van Vermeer’s stijl te begrijpen. In mijn geval was dat ook wel voorwaardelijk om daar überhaupt een LEGO vertaling mee te kunnen maken.

Het proces van het creëren van dit model heeft mijn waardering voor het werk van Johannes Vermeer en de complexiteit van zijn stijl vergroot. Het heeft me ook geholpen om mijn eigen vaardigheden als brickpainter te verbeteren door te experimenteren met nieuwe technieken en daarmee mijn eigen creativiteit te stimuleren. De weinige stijl vergelijkingen die mensen maken met mijn werk zijn die met pixel-art of pointillisme. Van beide maak ik zeker gebruik maar ook textuur, door te werken in lagen, creëert een soort bas-reliëf die weer een dimensie toevoegt.

Technisch is er nog wel het nodige te delen maar daar zal ik in een volgende blog verder op ingaan.

WIL JE MEER WETEN?